Video: meer omzet met lokaal geld

Inmiddels hebben ondernemers in Sardinië met hun Sardex elke maand 2000 euro meer omzet.

Wil je  weten hoe de parel nu echt werkt? Bekijk dan deze video. Daarin wordt uitgelegd hoe slim het is om met lokaal geld aan de slag te gaan. Voor ondernemers, voor organisaties en natuurlijk ook voor lokale overheden.

Video

 

Met de Parel verdien je meer

De Parel is nadrukkelijk bedoeld als voor de grote regio Breda. Van Bergen op Zoom tot en met Tilburg. En natuurlijk kun je dit @ander geld ook besteden met vergelijkbare communities in heel Nederland. Kijk op de site van Circuit Nederland en sta verbaasd over het groot aantal initiatieven waarmee onze Parels kunnen worden uitgewisseld.

Over de Parel community

De Parel community is een samenwerkingsverband van bedrijven, particulieren, verenigingen en coöperaties die samenwerken om de onderlinge handel te versterken met lokaal, digitaal geld: de Parel

  • Voor deelnemende bedrijven is de gunfactor belangrijk: het elkaar aan klandizie helpen
  • Daarnaast is voor hen de extra kredietmogelijkheid belangrijk, terwijl de lokale economie iedereen aangaat.
  • In alle gevallen is onderlinge handel mogelijk, met een echte win-winaanpak

Coöperatie de Bredase Parel helpt bedrijven omdat het de koopkracht voor langere tijd binnen de regio houdt. Hetzelfde geld wordt vaker gebruikt en verzorgt dus meer en vaker inkomsten. Dat is ook goed voor de werkgelegenheid.

Hoe kom je aan lokaal geld?

Schrijf je direct in bij ‘De Parel voor Breda e.o.‘. Op de site van Circuit Nederland staat welke bedrijven er meedoen. En natuurlijk willen we in de regio Breda een flinke uitbreiding van het aantal deelnemers. Immers hoe meer ondernemers deelnemen, hoe interessanter het wordt voor anderen om zich weer aan te sluiten.

Bedrijven mogen onbeperkt kopen. De Parels die je koopt kun je natuurlijk weer inwisselen voor euro’s. Je factuur stuur je gewoon in euro’s waarna je klant het bedrag betaald met Parels. Een Parel is gekoppeld aan de euro dus voor de belasting maakt het geen verschil.

Consumenten kunnen termijn-euro’s niet omwisselen, maar omdat ze onbeperkt geldig blijven, zijn ze besteedbaar bij alle bedrijven die meedoen in het Circuit.